Põnevad maitseelamused Tõstamaal

Foto: Eveli Ilvest

Ühised verivorsti tegemise töötoad

ettetellimisel

Ei ole jõule kui pole vorste. Ja mis oleks veel mõnusam kui enne jõule valmistada kogenud meistri käe all terve laar vorste maitsvaid verivorste. Ei ole tundmatuid säilitusaineid, kõik puhas kodumaine tooraine ja veel oma maitse järgi.

 

 

Janeli koduköök

Kadakas ja põldmari ja sekka näpuotsaga lavendlit

ettetellimisel

Kadakas soolastesse toitudesse ja põldmari magusatesse. Lavendel aga mõlemasse. Või kõik koos nii soolastes kui magusates toitudes. Need mujal maailmas nii olulised maitsenüansid on ka meie köögis leidnud endale vaikselt oma koha. Uuemad kooslused on aga väärt katsetamist.  Ja  seda suurem heameel on meil jagada kogemusi nende kasutamisel.

AnuPagar

Rahvuslik õhtu Maria talus 

ettetellimisel

See on lõbus õhtu koos meie traditsiooniliste tantsude,  laulude, kommete ja muidugi toiduga. Pikema õhtu jooksul saab ise tantsida ja kaasa lüüa vahvates mängulistes tegemistes.

 

 

 

Maria talu

Merekalade maitsed taldrikul

ettetellimisel

Millised kalad elavad Tõstamaa rannikuvetes? Milline on äsjapüütud kala ja kuidas teda puhastada? Ühiselt õpitkase ja ühiselt valmib värskes õhus imeline kalaroog.

 

Merelaiu Puhkeküla

Vimmaäkis Tõstamaa rannakalurite moodi

ettetellimisel

Tõstamaa rannakalurite lood ja äsjapüütud vimmast äkise valmistamine. On ju vimmaäkine meie iidne toortoit, mida tihtipeale valmistati äsjapüütud vimmast otse kalapaadis.

 

 

Tsaariaegsete kokaraamatute parimad palad.

ettetellimisel

Missugused olid maitsed sel ammusel ajal ja kuidas väga lihtsatest toorainetest tehti vägevaid piduroogasud saab kogeda ühisel õhtusöögil Viruna elamustalus.

 

Viruna talu